fbpx

1-2 dages levering | 30 dages returret | 3 års garanti | Gratis fragt over 500 kr.

Bag om SWNX

Læs om fodgyngens rejse fra idé til i dag at hjælpe tusindvis af børn, voksne og ældre med at få mere ro, koncentration og sundhed ind i hverdagen.

Hjælp til at rumme
urolige børn

Opfinderen bag SWNX er en sløjd- og matematiklærer fra Sønderborg ved navn Peter Dubgaard. 

Han fik idéen til fodgyngen, da han som lærer igen og igen oplevede, at undervisningen blev ødelagt af enkelte urolige børn, som ikke kunne sidde stille på stolen og derved forstyrrede resten af klassen.

En dag stod han og underviste i en klasse, hvor særligt én dreng havde så meget uro i kroppen, at det forhindrede Peter i at gennemføre den undervisning, han havde planlagt.

Da Peter selv havde været et skolebarn, lærerne kæmpede med at få til at sidde stille, pinte det ham, at han igen og igen skulle høre sig selv sige “sid nu stille!”, når drengen blev overmandet af bevægelsestrang og overskudsenergi. 

Peters grundholdning er, at alle mennesker skal have mulighed for at opnå deres fulde potentiale i livet – også dem, der har svært ved at sidde stille. Derfor var det en umulig opgave både at rumme den urolige dreng og samtidig skabe et roligt undervisningsmiljø, så alle i klassen kunne få udbytte af undervisningen.

Desperat efter en løsning tog Peter en bold, der lå i klasseværelset og lagde den under drengens fødder. Det virkede! Nu sad drengen roligt på sin plads og kunne ovenikøbet koncentrere sig om undervisningen, mens han rullede rundt med fødderne på bolden under bordet. Endelig var der ro – indtil bolden sprang.

Men en idé var født. Peter barrikaderede sig i sit værksted i sin villa på Sydals, mens han byggede en prototype på SWNX. To år og utallige testpersoner og ekspertvurderinger senere, var SWNX fodgyngen klar. 

Den endelige version er lydløs, nem at montere og bruge, den er pæn at se på, og – vigtigst af alt  –  den virker! Børn, der bruger den, finder ro og koncentrationsevne. Den giver voksne mere energi og et sundere kredsløb under og efter en lang arbejdsdag på kontoret, og den hjælper ældre til et sundere og mere mobilt liv. 

Så det var med stor glæde og forventning, at Peter Dubgaard i 2017 sendte sin patenterede opfindelse ud i verden. Og han gjorde det med vished om, at den kan hjælpe folk med at forvandle bevægelsestrang til positiv energi, så selv de mest urolige kan få en god uddannelse og et godt arbejdsliv.

I dag er SWNX fodgyngen ude og gøre en forskel på en fjerdedel af alle landets grundskoler, i hundredvis af private hjem og på arbejdspladser og plejehjem.

Med SWNX kan man rumme urolige børn 

Jeg har arbejdet som folkeskolelærer i 12 år. 

Børns trivsel har altid været vigtig for mig, og jeg mener, at øget trivsel også giver øget indlæring. Men det kan være svært at opnå. 

I skolen kræver vi, at børnene sidder stille, men biologisk set er mennesket skabt til bevægelse og ikke til inaktivitet. Alligevel lykkedes det for mange børn at sidde ned det meste af en skoledag, men der er bare nogle – med eller uden diagnoser – der bliver overmandet af bevægelsestrang.

Jeg tror på, at løsningen er at imødekomme børnenes naturlige behov for bevægelse.

Derfor satte jeg mig for at finde ud af, hvordan kropsligt urolige børn kunne komme af med uroen diskret og lydløst, så både barnet selv og resten af klassen kan få fuldt udbytte af undervisningen.

Ved hjælp af et hav af testpersoner og sparring med fysioterapeuter opfandt jeg fodgyngen SWNX. Konklusionen fra eksperterne er, at det ikke kun er urolige børn, der får bedre ro og koncentrationsevne af at bruge den, men os allesammen. Den giver brugeren et bedre kredsløb og øger den positive energi, så vi i en travl hverdag også har overskud til kvalitetstid og samvær med dem, vi holder af, når skole- eller arbejdsdagen er slut. 

Som familiefar ved jeg, hvor stor værdi det har. Derfor er det en stor glæde for mig, at min opfindelse kan hjælpe både børn og voksne med større trivsel og et godt familieliv. Og gør mig simpelthen så glad, når jeg hører historier fra familier, der kan nyde samværet ved et måltid sammen, fordi barnet nu kan sidde med ved bordet.

Det er også en stor glæde for mig, at der så mange, der har taget den til sig og har glæde af den i både skole, hjemmet, kontoret og på plejehjemmene. For det er vigtigt, at vi ikke bliver standset i at gøre de ting, vi gerne vil, når der nu er så simpel en løsning.

Peter Dubgaard,
Opfinderen af SWNX

Vi er af stolte af at have vundet priser

SWNX bidrager til
FNs verdensmål

Det betyder meget for os bag SWNX, at den ikke alene bidrager positivt til det enkelte menneske, men også til samfundet. Så vi er glade for, at den bidrager den til 3 af FN’s 17 verdensmål. Det er målene om kvalitetsuddannelse, anstændige jobs og ansvarligt forbrug. 

 

Mål 4: Kvalitetsuddannelse

Fodgyngen SWNX hjælper børn med at finde ro og koncentration til indlæring og udvikling. Ved at imødekomme og stimulere trangen til bevægelse diskret og lydløst får både det enkelte barn og klassekammeraterne større udbytte af undervisningen. 

 

Mål 8: Anstændige jobs og økonomisk vækst

Produktionen af træversionen og delsamlinger foregår på et beskyttet værksted for borgere med fysiske og psykiske handicap. Det giver en udsat gruppe mennesker mulighed for at tjene deres egne penge i et anstændigt job. 

Mål 12: Ansvarligt forbrug og produktion

Vi anvender vi udelukkende FSC-mærket træ og emballage til produktionen. Således bidrager vi og vores kunder til bæredygtighed, ordentlige arbejdsvilkår og en miljøbevidst og ansvarlig produktion.

SWNX – en del af Resense Denmark

Fodgyngen SWNX produceres og distribueres af Resense Denmark ApS, som er ejet af Peter Dubgaard.

I RESENSE anerkender vi, at mennesket er skabt til at bevæge sig – ikke til inaktivitet. Og vi tror på, at det naturlige behov for bevægelse skal imødekommes. Derfor udvikler vi produkter, der stimulerer bevægelsestrang i situationer, hvor du eller dit barn skal sidde stille.

Vi giver jer bedre evne til koncentration, så I kan lytte og løse opgaver, og vi gør det ved at skabe innovative redskaber, som I diskret og lydløst kan kanalisere jeres energi og uro udi.

Vi gør det, fordi vi vil være med til at bane vejen for, at alle børn og voksne – også dem, som har svært ved at sidde stille – kan opnå deres fulde potentiale i livet.

Det er SWNX et rigtigt godt eksempel på.

Vi har flere spændende produkter på vej, følg med på Resense Denmarks Facebbokside 

De som allerede har prøvet Swnx

Kontakt os:

Resense Denmark

Ellegårvej 36

6400 Sønderborg

CVR: DK38500392

 

[email protected]

+45 81 40 60 10